Tandregulering

Invisalign

Dine tænders stilling forandrer sig livet igennem. Der kan derfor være mange gode grunde til, at du ønsker at få rettet dine tænder – også i en moden alder. For nogen handler det om at løse et æstetisk problem, mens andre får fysiologiske problemer med tænder eller kæber pga en ændret tandstilling – for eksempel hovedpine eller ledsmerter.

I Praxis tilbyder vi effektiv, fleksibel og diskret tandretning med de næsten usynlige plastikskinner fra Invisalign.

Behandlingen forløber typisk sådan her:

1. Du mødes med en af vores Invisalign-uddannede tandlæger, og i taler om dit behandlingsbehov – og muligheder. Hun laver en grundig undersøgelse af dine tænder og kæber, og du får lavet en 3D-scanning og en røntgenscanning, samt taget fotos af dit ansigt og dit smil. Sammen med dig laver din tandlæge så en plan for din Invisalign-behandling – ud fra dine behov og muligheder, samt det ønskede resultat.

2. Vi får specialfremstillet skinnerne – de såkaldte aligners – så de passer perfekt til dine tænder. De er printet i tynd plastik, er gennemsigtige og dækker kun tænderne, ikke tandkødet. Når man skal have rettet tænder med Invisalign, vil der også ofte være behov for at sætte bittesmå tandfarvede plastiknapper -såkaldte attachments – på tænderne. Disse attachments er også næsten usynlige og kan nemt fjernes igen, ved afslutningen af behandlingen.

3. Når du får rettet tænder med Invisalign, består behandlingen af et antal skinner, som skiftes derhjemme ca. hver uge. Det er meget enkelt at tage dem af og sætte dem på igen. Skinnerne skal bruges 24-7 (reelt 22 timer i døgnet). De skal kun tages ud, når du spiser og drikker andet end vand.

4. Når du har nået det ønskede resultatet, afsluttes behandlingen med en holdeskinne, som du sover med. Ofte sætter vi også en tynd ståltråd på bagsiden af fortænderne.
Det sikrer, at tænderne forbliver i den nye stilling fremover.

Du er altid velkommen til at spørge os om dine muligheder for tandretning – det koster ikke noget 😊